Variation på brudklänningar

När det är dags att börja prova brudklänningar, så kan det kännas överväldigande. Vissa blivande brudar har en bestämd vision om hur de vill se ut medan andra vet knappt var de ska börja. Det är där vi på Wedding Store kommer in i bilden. Låt oss guida dig genom provningen (ibland provningarna) så att vi tillsammans med dig hittar klänningen som får ditt hjärta att bulta extra snabbt. I det här blogginlägget går vi vidare med att titta på olika variationer på brudklänningar.

Utan axelband
Flera bröllopsklänningsmodeller kommer utan axelband, och det är en smaksak om man vill ha en bröllopsklänning med eller utan axelband. Fördelen med en klänning utan axelband är att du kan bära ett vackert halssmycke i ensamt majestät utan konkurrens från axelbanden. Tänk på att en del brudklänningar utan axelband kräver att du bär en bh utan axelband undertill. Det beror på om klänningen har en inbyggd korsett eller om den stängs med exempelvis dragkedja eller knappar. Har klänningen korsett, så behöver du ingen bh, korsetten håller allt på plats, när den snöras på ordentligt.

(Bilder: från Lillian West, Enzoani och Ladybird)

Med axelband
Att ha axelband på klänningen ger en känsla av att man inte är lika baraxlad som utan axelband. Alla känner sig inte bekväma med att vara bar upptill, och då kan breda axelband trolla bort hud. Många kan inte tänka sig att bära en axelbandslös bh under bröllopsklänningen, och då är axelbanden utmärkta att gömma bh-banden under.

(Bilder: Modeca, Randy Fenoli och Ladybird)

Ärmar
Brudklänning med helärm och trekvartsärm är väldigt trendigt just nu. Denna klänningsmodell har både en stilful känsla och kunglig glans över sig. Bland kungliga prinsessor är det kutym att välja bröllopsklänningar med ärm. Det har inte sett sig som passande att kungligheter visar för mycket hud. Kronprinsessan Victoria utgjorde på så sätt ett undantag till denna regel. Hela ärmar i spets för tankarna till Kate Middletons och Grace Kellys klassiska bröllopsklänningar. Helarm slutar vid handleden, medan trekvartärm täcker ungefär halva underarmen. Att ha arm på klänningen passar om du känner att du helt enkelt inte vill visa upp dina axlar och armar. Då slipper du tänka på ojämnheter i huden som kvisslor och acne, och du slipper fokus på armar och axelparti. Men att välja en bröllopsklänning med ärmar handlar inte först och främst om att skyla sig, utan för att det är så elegant och smakfullt.

(Bilder: Lillian West, Modeca och Abby Waits)

Korta klänningar
Knäkorta klänningar är ett smart val för brudar som ska gifta sig på sandstranden eller utomhus. På stranden blir en lång klänning ganska opraktisk. På det somriga utomhusbröllopet passar således knälånga bröllopsklänningar alldeles utmärkt som också visar upp brudens bruna sommarben. Möjligheten finns också att ha en överkjol, som ger dig den dramatiska känslan under vigseln och sedan tar du av den när det är dags för fest. Då får du ett roligt och spännande ombyte och kan ge dina gäster en ”wow!” – känsla två gånger om.

(Bilder: Bianco Evento och Randy Fenoli)

Oavsett om du redan vet vilken stil du vill ha eller om du behöver hjälp att börja från början, så är du varmt välkommen att boka tid här oss på Wedding Store. Våra brudkonsulter hjälper dig att få en fantastisk upplevelse i jakten på just din brudklänning.

Kram från oss till er