Modeller på brudklänningar

Att börja titta på brudklänningar kan skapa stor förvirring eftersom det finns en mängd modeller att välja mellan. Några av de vanligaste modellerna på brudklänningar är A-linje, empire, sjöjungfru och prinsessa. Dessutom kan man välja mellan olika tyger, färger och nyanser, med ärmar eller utan ärmar, olika slags urringningar – ja allt detta kommer vi till i blogginlägg längre fram.

Vilken modell vill du ha på din brudklänning och vilken modell som passar din kroppstyp bäst är kanske inte alltid är samma. Du kanske fastnar för bilder på brudklänningar i stora tyllkjolar och drömmer om att vara prinsessa för en dag. Eller så fastnar du för den snäva kurviga sjöjungfrumodellen, fast du är en kvinna som vill kunna röra dig fritt under din stora dag. Känner du dig lite förvirrad och undrar vilken modell som kan passa dig bäst? Här under kommer beskrivningar och tips.

Prinsessa
Kännetecken för en prinsessmodell är den stora och vida kjolen. Genom olika detaljer och tygsorter så kan du vara den prinsessa du alltid har drömt om. Den här brudklänningen består ofta av tyger som tyll, organza och duchesse. De flesta kroppstyper passar i den här modellen och extra fint fungerar de som har en päronformad figur.

(Bilder: Enzoani och Ladybird)

Sjöjungfru eller Mermaid
Den här brudklänningen har fått sitt namn på grund av att den påminner om en sjöjungfrus former. En väldigt figurnära modell som är tight upptill, figursydd över höfterna och vid knäna blir kjolen vidare ut fötterna. Denna snäva brudklänning passar fint för både långa och korta brudar som vill framhäva sin figur. Extra läckert blir det på kvinnor som har en timglasfigur.

(Bilder: Ladybird, Bianco Evento och Kenneth Winston)

Empire
Brudklänning i den här modellen är oftast lite rakare i passformen. Empireklänningen är skuren under bysten, istället för exempelvis vid midjan som A-linjemodellen. En empireklänning fungerar väldigt väl för alla kroppstyper och passar för bruden som vill ha en brudklänning med lätt känsla. Om du letar efter en brudklänning som ska kännas somrig, rätt för stranden eller som en grekisk gudinna – då har dessa klänningar oftast detta snitt. Chiffong är ett tyg som ofta förekommer i den här modellen. Dessutom fungerar en empire brudklänning väldigt väl för den gravida bruden, då tyget faller väldigt vackert över din gravida mage.

(Bilder: Ladybird, Enzoani, Lillian West)

A-linje
En av de mest klassiska modellerna för en brudklänning. En A-linje klänning har en smalare passform kring axlar och bröstpartiet och får sin volym från midjan och utåt samt neråt. Många brudklänningar av den här modellen har redan insydda underkjolar, annars kan en underkjol hjälpa till att få ett extra elegant fall och lite extra dramatisk effekt. A-linje passar extra bra till kvinnor som har en päronformad kropp, det vill säga att dina höfter är bredare än dina axlar och du har en markerad midja.

(Bilder: Bianco Evento, Sincerity och Kenneth Winston)

Välkommen att boka tid hos oss på Wedding Store för att prova brudklänningar och att hitta din drömklänning för er stora dag!

Kram från oss på Wedding Store