Expertens tips för att hitta den perfekta balklänningen!

Ska du gå på bal nästa år och har börjat leta balklänning? Då har vi de bästa tipsen till dig! Vi har tagit hjälp av en tjej som är expert på att bära balklänningar.

Niina Linde har medverkat i flera skönhetstävlingar och ger dig några av sina bästa tips! 

  • Steg ett är att göra research, sök inspiration på internet, hitta vilka material, modeller och stilar som tilltalar dig mest. 
  • Besök Wedding Store och prova modellerna som du har fastnat för och se om det uppfyller dina förväntningar. Ibland blir det inte alls som man har tänkt sig och då är det bra att ha ett öppet sinne. Låt personalen komma med förslag och ha ett öppet sinne!


  • Välj en färg som du känner dig bekväm i! Prova dig fram i butiken, se vilken färg som framhäver och lyfter fram just din hudton. 
  • Vad kostar en balklänning? Det finns verkligen klänningar i alla prisklasser! Landa i en budget som känns rimlig för dig. Ofta tillkommer det en mindre kostnad för enkla justeringar som t.ex. upplägg. Om du redan har skor och väska kan du vara mer flexibel i din budget och lägga mer på klänningen. – Var ute i god tid för att få rätt färg och storlek! Det finns många klänningar redan hemma i butiken men om just din storlek och färg saknas så måste det göras en beställning. Leveranstiden varierar men ligger på ca 10-12 veckor för internationella märken.
  • Hur väljer man om det finns flera favoriter? Ta bilder när du provar klänningarna i butiken! Det är jättebra att se själv på bild då ser man snabbt om modellen och färgen är rätt. Välj en eller två favoriter och prova dem igen. Då kommer du känna det där lilla extra för en av dem och då är det ”The one!”. Om du verkligen inte kan välja så är Niinas bästa tips att sova på saken och den klänningen som kommer tillbaka i dina tankar är helt enkelt den rätta för dig! 

  • Om du behöver beställa din klänning betalar du en handpenning på 50% och resten när klänningen har kommit. 
  • Inprovning och eventuella justeringar hos sömmerskan görs ca 3-4 veckor innan balen. Glöm inte att ta med skor med rätt klackhöjd, för vid inprovningen markerar hon även för ett eventuellt upplägg. 
  • Sista steget är att matcha rätt accessoarer till din klänning, är du osäker så hjälper vi gärna till i butiken. Wedding Store har smycken från populära Lily and Rose och från märket IOAKU som är för dig som vågar bära större smycken med lite attityd! Nu är du redo för att gå på bal snyggare än någonsin och glöm inte att njuta av varje sekund!