Nyanser av vitt

De flesta brudklänningar är vita eller i olika vita nyanser. Off-white är en vit färg som blandats med en liten mängd av en annan färg, till exempelvis gult. Off-white är mildare och mjukare än vitt. Andra namn på Off-white är naturvitt, krämfärgat, benvitt eller Ivory. Den milda vita nyansen är en omtyckt färg på bröllopsklänningar, framför allt i de skandinaviska länderna. Blonda och rödlätta personer med blå eller grön ögonfärg passar ofta bra i naturvita nyanser. Helheten uppfattas då som varmare än om man väljer en kritvit bröllopsklänning. En annan färg som ligger nära i färgskalan är champagne.Den populäraste vita nyansen är det som kallas för Ivory (elfenbensvit) eller i olika nyanser av Ivory. Det är en mjukare ton av vit som är snällare mot de olika hudtonerna och blir inte lika ”hård” som enbart vitt. Brudklänningarna kommer även i färger som är mer i pastell och mjuka pudriga färger som Nude/Sand, Light rose, champagne och kalla toner som Cloud (mjuk ljusgrå) och Stone (ljusgrå med inslag av lavendel).

Om du vill ha lite färg på din bröllopsklänning, kan du välja du en accentfärg till din brudklänning. Ett sidenband runt midjan i din favoritfärg gör brudklänningen extra personlig. Ibland är detaljerna på brudklänningen i färg. Omtyckta färger är vinrött, rosa och rött, och faktiskt också svart. På 1800-talet var brudklänningarna inte vita som idag, utan svarta. Svarta detaljer på brudklänningen ger en tuff och uttrycksfull känsla. Att drapera brudklänningen med svart tyll är dramatiskt och effektfullt för den tuffa bruden.

Hos Wedding Store finns ett stort utbud av brudklänningar och separata delar som kan kombineras till din alldeles egna brud-look. Vad sägs om någon av våra fantastiska tyllkjolar? Eller en slöja i någon härligt vacker pastellfärg?

Varmt välkommen att boka tid för att hitta din drömklänning hos oss!

Kram till er alla!