Några tips till bröllopsdagen

Vi fortsätter på tipstemat och den här veckan har vi 5 tips till själva bröllopsdagen. Självklart ska alla brudpar göra sin bröllopsdag och bröllopsfest så som de själva vill. Men när man är mitt uppe i all planering, så är det lätt att fastna i vissa saker och funderar på hur man ska komma vidare. Då kanske våra tips är en hjälp på vägen?

Tips 1: Vigselceremonin
För brudpar som väljer att gifta sig borgerligt kan vigselceremonin planeras ganska fritt. Utöver de viktiga orden, så är det ni som brudpar som utformar hur ceremonin ska se ut. En del vill ha någon som sjunger sånger som betyder något speciellt, en del byter ringarna med egenskrivna löften. Sen så har det blivit vanligare och vanligare att göra någon form av ”Unity ceremony” – alltså ett moment där man visar att man förenas från enskilda individer till en tvåsamhet. Ett sätt att göra det på är genom en sand ceremoni. Bruden har sin färgade sand i en behållare och brudgummen likaså. Sedan häller de sina två sandsorter i en gemensam behållare, kan vara en vacker burk, ett glasrör eller till exempel ett timglas.

(Bild av natalia_nail från Pixabay)

Tips 2: Ta korta stunder tillsammans

Har ni möjlighet så ta flera korta stunder tillsammans under dagen. Smit iväg tillsammans, ställ er i ett hörn där ni kan se hur alla nära och kära roar sig. Eller så smiter ni iväg en stund bort ifrån festen och bara njuter av varandra och dagen tillsammans. Det handlar bara om några få minuter, så att ni får en chans att stanna upp och ta in allt under dagen. Njut av ert kärleksrus och alla som firar er kärlek.

(Bild av Olessya från Pixabay)

Tips 3: Istället för att kasta brudbuketten…
…kan bruden dela ut små buketter eller enskilda blommor till kvinnorna i hennes liv, som har funnits vid hennes sida och hjälpt henne att utvecklas till den hon är idag. Kanske vännen som alltid lyssnar på dig, den galna kompisen du har hittat på mycket äventyr med, äldsta vännen som har stått vid din sida genom vått och torrt eller kanske arbetskamraten som har blivit mer än bara en arbetskamrat. Det här kan bli ett väldigt vackert och emotionellt moment under bröllopsfesten.

(Bild av Melissa Wiese från Pixabay)

Tips 4: Underhållning för barnen
Har ni möjlighet till det så gör en lekhörna eller lekrum åt barnen som är med på bröllopsfesten. Här kan ni göra en myshörna med kuddar, filtar, något att rita på, kanske lite lera att skapa med. Om budgeten tillåter det så hyr någon som kan leka med barnen, till exempel en clown, en trollkarl eller en barnvakt som är van att hitta på bus med barnen. Kan barnen bli underhållna och roade, kan föräldrarna koppla av lite mer och njuta av bröllopsfesten. Så det är ju en ”win-win” situation, eller hur?

(Bild av Jill Wellington från Pixabay)

Tips 5: Fotominnen från bröllopsdagen
För brudparen som vill att gästerna ska skapa och föreviga minnen från bröllopsdagen så kan man arrangera ett fotobås. Det finns att hyra eller om man är lite händig, så ordnar man det själv. Det kan vara roligt att skaffa lite accessoarer som passar ert bröllopstema. Har ni ett Great Gatsby tema, så är fjädrar, pärlhalsband, glitter och glamour toppen. Har ni ett bohemisk bröllop, så kan växter, ljus och vintageprylar passa fint.

(Bild av Herm från Pixabay)

Ett annat tips är att skapa en egen Instagram hashtagg och sätta upp små skyltar så att gästerna kan tagga sina bilder med er hashtagg. På det sättet kan alla som nyttjar Instagram se allas bilder från er bröllopsdag.

(Bild från Pixabay)

Det finns många bra tips och trix som både kan underlätta och skapa det där lilla extra under er bröllopsdag. När ni kommer till era provningar hos oss i butiken, så vill vi gärna höra om hur det går med er planering. Att få jobba med er blivande brudar är både roligt och en ära, känns som att vi får följa med på en del av er resa till bröllopsdagen. Mer kärlek åt alla!

Kramar från oss på Wedding Store