Tips när du ska prova brudklänningar

När det är dags att boka tid för att prova brudklänningar så finns det ett par saker som är bra att tänka på. Alla butiker har sin stil, sin inriktning och sina märken, så använd dig av Google, Facebook och Instagram för att hitta den butik som tilltalar just dig.


Spara gärna bilder på brudklänningar som får ditt hjärta att hoppa några extra slag. Brudkonsulten kommer att fråga dig om du har några särskilda önskemål, om du tänker dig en viss stil, ett visst tyg eller en viss modell. Då är det toppen om du kan visa bilder på vad du har tänkt dig. Men kom ihåg att det är bra att vara öppen för att prova modeller och stilar som du kanske inte har tänkt dig från början.


Ha gärna med dig någon som känner dig väl och som kan vara ditt smakråd. Vi rekommenderar att du har med dig max 5-6 personer, risken finns annars att det blir för många åsikter och att du tappar bort dig själv i vad alla andra tycker. En normal provning varar 60 minuter och under den tiden brukar många faktiskt hitta Klänningen med stort K. Men väljer att ”sova på saken” eftersom det är ett stort beslut och tänker att det kanske finns något annat, något bättre, något som känns ännu mer Wow! Vi anser att OM det känns 100 % rätt, så var inte rädd för att bestämma dig där och då! Många blivande brudar provar massor av klänningar, i massor av affärer och städer men kommer sedan ändå tillbaka till “den där” och ångrar all sin tid, möda och ångest över valet. Man behöver vara ute i god tid och det är inte alls ovanligt att bestämma sig för klänning minst ett halvår innan. Tänk så skönt att ha valt och kunna fokusera på allt annat.


När det är dags att besöka butiken för att prova klänningar tänk på följande:

  • Var ren på huden från lotion, parfym och brun-utan-sol.
  • Ha sparsamt med smink på dig och undvik smink på hals och dekolletage.
  • Ha en bra och stabil bh som ger dig stödet du behöver (eller våga ”slänga bh:n” eftersom många brudklänningar har en inbyggd kupa eller stabil korsett).
  • Undvik stringtrosor, det är inte så trevligt för personalen att sticka ner sina fingrar när dragkedjan ska knäppas. Ha underkläder du är i bekväm i eftersom du kommer att ha ett ”nära samarbete” med din brudkonsult.
  • Skor med samma klackhöjd som du har tänkt ha på bröllopet. Om du inte har hittat dina skor ännu så gör det inget, i butiken finns ett brett urval med olika modeller på skor som du kan ha under provningen för att få rätt känsla.
  • Om du har smycken, tänk på att inte ha något som kan fastna i klänningarna. Hos oss på Wedding Store ber vi dig att ta av dina smycken så undviker vi risken med att du fastnar.

  • Hårklämma eller hårsnodd så att du kan sätta upp håret och se ryggen på klänningarna.

Slappna av och ha roligt! Många brudar brukar känna sig lite utklädda i början men det försvinner ju mer man provar och trivs i klänningarna. Det kommer bli din dag och glitter, vackra spetsar och tyll är helt rätt om du vill ha det! Lycka till och njut av din provning! Boka tid här för att prova brudklänning hos Wedding Store.