Säger du Ja till slöjan?

Dagens brudar funderar mycket om de ska ha slöja, om det är något som man ”måste” ha, om en slöja måste se ut på ett visst sätt? Vi säger nej på alla tre, du behöver inte ha slöja, du ”måste” inte ha det och en slöja kan variera stort.

Det händer att blivande brudar kommer till butiken och tänker att de ska skippa det där med slöja. Men när de står där och har hittat Klänningen, så vill de prova med olika slöjor och hittar en som bara fungerar så bra tillsammans med Klänningen.


Att bära slöja kan ge en lite extra romantisk och vacker känsla under vigseln och under fotograferingarna. Många brudar väljer att ta av slöjan under middagen eller efter ”första dansen” och kanske även stylar om sin frisyr.

Det roliga med slöjor är att det finns nästan lika stor variation som med brudklänningar. Korta, långa, flera lager, med spets, utan spets, med glitter, utan glitter, med strass, med pärlor, med sidenband – listan kan göras lång. Här på Wedding Store finns många slöjor att välja på. Vi har ett härligt stort utbud från exempelvis Bianco Evento, Poirier och Randy Fenoli.När man väljer slöja, så är det bra att hitta en som matchar brudklänningen i både längd och stil. Exempelvis om bruden vill ha en dramatisk effekt så kan en golvlång slöja till en figurnära klänning skapa en läcker effekt. Oftast är en slöja som når till ungefär midjan eller golvlång det som matchar bäst. När det kommer till stil, så brukar det vara så att en enkel brudslöja passar bättre till en klänning med mycket detaljer. Medan om klänningen är minimalistisk, så ser det väldigt vackert ut med en slöja med exempelvis mycket spetsblommor.Hur slöjan ska sitta beror såklart på vilken slags frisyr bruden vill ha. I regel brukar man säga att slöjan inte ska placeras framför öronens linje, då blir det att slöjan döljer ansiktet eller ramar in det vitt på alla foton. Det bästa är att fästa slöjan högt uppe på huvudet, eller baktill, gärna i nackhåret om det går, beroende på frisyren.


Boka tid hos oss för provning av brudklänning, så hjälper vi dig att hitta slöjan som blir pricken över I:et i din brud-outfit.

Kram från oss på Wedding Store