En kurvig kvinnas upplevelse

Hej alla fina ni som läser Wedding Store bloggen och varmt välkommen till er nya läsare. Sannah heter jag och kommer att hoppa in här på bloggen lite då och då. Framförallt när inläggen fokuserar på oss plus size kvinnor, för jag är en av er. I vanliga kläder drar jag storlek 46/48-52/54, så det finns former och kurvor överallt hos mig.

I slutet av förra året hade jag kontakt med Bella på Wedding Store, frågade om plus size utbudet, för att jag ville prova brudklänningar. Min fästman och jag ska gifta oss så småningom och för mig som aldrig ens har funderat på att gifta mig innan jag träffade honom, blev helt överväldigad av den här nya världen. Bröllop, planering, budget, brudklänningar och allt annat som hör till. Framförallt det här med modell på brudklänning: Vad vill jag ha? Vad passar jag i? Vad kan jag som kurvig kvinna ha? Vilket framhäver mina former bäst?


Som om ödet hade bestämt det, så fick jag veta att Wedding Store skulle ha en trunk show med plus size klänningar från designmärket Trés Chic. Så jag bokade tid hos Bella, för att prova klänningar, för att få en känsla för vad jag vill ha, när det väl blir dags att välja ”the one”.

Att faktiskt kunna prova brudklänningar som passade, som i vissa lägen till och med var för stora, det går knappt att beskriva hur underbart det kändes. Och att ha någon som Bella, som såg mig som vilken brud som helst. Inget konstigt med att jag är större, har breda höfter, stor mage, stor rumpa, bröst och allt det där.


(Klicka på bilderna för att se dem i större version)

Tänk, det till och med kändes bekvämt med de ärmlösa klänningarna, även om jag visade hela mina armar. Fast när Bella gav mig den fluffiga boleron att matcha en av de ärmlösa klänningarna med, så kände jag mig som en Old Hollywood Glam Queen. Kanske ska fundera på ett vinterbröllop?

(Klicka på bilderna för att se dem i större version)

Men sen fick jag även prova den här vackra, lite bohemiska brudklänningen och blev förtjust i ärmarna och ryggen. Det tilltalade min personliga smak enormt mycket. Fick även veta att det går att justera ärmarna, om man till exempel gillar modellen men inte vill ha dropparna som hänger ner. Sömmerskan på Wedding Store har många års erfarenhet, förstår sig på kvinnokroppen, vad som är smickrande, vilka justeringar som kan göra att brudklänningen passar just dig.

(Klicka på bilderna för att se dem i större version)

För min egen del så insåg jag att jag vill ha något lite mer figurnära, jag är ju en kurvig kvinna, så då ska mina kurvor visas upp och varför inte? Så vadå om jag har en stor mage, breda höfter, armar som dallrar när jag rör på dem? Det är ju den jag är och det är den kvinna som min fästman älskar och vill leva med. Så varför ska jag dölja mig på vår dag? Den dagen då vi båda ska få glänsa, vara i centrum, fira och bli firade för vår kärlek.

Så det är faktiskt mitt tips till er andra fantastiska plus size kvinnor där ute, boka provning för brudklänningar på Wedding Store, det kommer in mer och mer klänningar i våra storlekar. Våga prova, våga hitta den där klänningen du drömmer om, som visar upp dig som den underbara kvinna du är. För vi är lika mycket värda som vem som helst annars, vi ska inte skämmas eller dölja våra kroppar den dagen vi gifter oss. Att hitta kärleken, det kan vara en livslång utmaning, så när du har hittat den och ni vill bli man och fru, fru och fru, hen och hen – hitta din brudklänning som gör att du ser dig som den allra vackraste bruden i världen, för det är du i din älskades ögon.

Kram från oss alla på Wedding Store