Att bli en BBB – Big Beautiful Bride

Att hitta sin brudklänning som plus-size kvinna kan vara ett tufft och jobbigt projekt. Man drar gärna ut på det så länge som det går och sen blir det ett stort stressmoment att hitta sin klänning, istället för den underbara, härliga och roliga upplevelse som det ska vara. Många större kvinnor tänker att de ska gå ner i vikt innan de ska prova klänningar, för att visionen av en vacker brud är inte kvinnan de ser i spegeln. Många oroar sig för att de inte ska få på sig brudklänningar i butikerna, att de ska fastna i klänningarna, att de ska skämmas för sin storlek och många andra tuffa tankar. Så det slutar oftast med att dessa kvinnor köper något online, något som inte är drömklänningen men att det får duga. Så ska det inte vara, vi på Wedding Store välkomnar kvinnor av alla former och för oss är det viktigt att alla kvinnor ska känna sig som den vackraste bruden på sin dag. När en plus-size brud bokar tid för provning hos oss, så är det precis som för vem som helst. Bruden kommer till butiken, pratar med den tilldelade brudkonsulten och sen börjar det roliga med att prova klänningar och komma fram till Klänningen med stort K.Wedding Store arbetar aktivt med att ha ett varierat utbud av plus-size klänningar i butiken. Under början av året har vi haft en trunk show med underbart vackra brudklänningar från det nederländska designmärket Trés Chic. De fokuserar mycket på den romantiska stilen med fylliga kjolar, välarbetade spetsdetaljer och sömnadsdetaljer som får kurvorna att framhävas på allra bästa sätt. Ett urval av brudklänningar från Trés Chic, exempelvis plus-size kollektionen Miss Emily + finns i butiken.


(Klicka på bilderna för att komma till klänningarnas produktsida)

En annan designer som skapar utsökta brudklänningar för den större kvinnan är Mori Lee, specifikt plus-size kollektionen Julietta. Den här kollektionen har något för alla, det finns brudklänningar med stora dramatiska fylliga kjolar och släp. Det finns tighta modeller som smickrar och framhäver kurvorna. Det finns utsökta utsmyckningar som kan få vem som helst att känna sig som en prinsessa eller drottning för en dag.


(Klicka på bilderna för att komma till klänningarnas produktsida)

Fler och fler brudklänningsdesigners skapar kollektioner för den kurviga kvinnan, de fokuserar på att framhäva de mjuka formerna hos den kvinnliga kroppen, på bekvämligheten utan att tappa alla vackra detaljer och utsmyckningar på klänningarna.

Några av de märken som vi har i butiken, utöver Trés Chic och Mori Lee som har brudklänningar för plus-size kvinnor är exempelvis Tiffanys, Sincerity, Modeca och Bianco Evento.

I nästa blogginlägg träffar ni vår gästbloggare Sannah, som är en kurvig plus-size kvinna. Hon har varit hos oss på Wedding Store och provat klänningar ur Trés Chic trunk showen. Vad tyckte hon om klänningarna? Vilka blev hennes favoriter? Hur upplevde hon provningen som större kvinna?

Varma kramar
vi på Wedding Store