Välj rätt skor inför den stora dagen!

De perfekta skorna har en klackhöjd du kan dansa hela natten i och tar inte uppmärksamheten från klänningen.

Vi på Wedding Store börjar alltid med att kolla av vilken klackhöjd som du kan gå och dansa hela natten i. Många vill ha lite mer klack under vigseln och sedan byta om till en lägre bekvämare sko. Detta skapar alltid en del frågor vid inprovningen hos sömmerskan då längden på klänningen ska bestämmas. Vi brukar rekommendera att gå efter den högre klackhöjden och när ett byte av skor sker senare på kvällen lägger man till en underkjol för att inte trappa eller skada klänningen. 

Valet av skor till brudklänningen är därför inte utan betydelse, eftersom brudskorna avrundar och kompletterar din ”look” och gör att du känner dig redo inför din stora dag! Det viktigaste är att skorna passar perfekt och matchar klänningen. 

Försök att undvika ömma fötter och blåsor på bröllopsdagen, så ta din tid att gå in skorna hemma i förväg. En bra sak att tänka på är att även ta med ett par ombytesskor, för det viktigaste är att du kan njuta av dagen och festen utan att ha ont i fötterna. 

Några snabba och bra tips för de perfekta brudskorna:

  1. Om du är väldigt van att gå i högklackat så kan du utan problem välja stilettklacken. Men glöm inte att ha ett par ombytesskor till senare på kvällen.

2. Välj skor som redan från början känns bekväma men vi rekommenderar att ha ett par ombytesskor med dig.

3. Gå in skorna i förväg, så undviker du skoskav och slipper vara barfota under kvällen.

4. Matcha dina smycken med skorna. Väljer du guld eller silver tema på skorna så matchar du smycken och accessoarer i samma nyans.

5. Svullnar dina fötter under dagen? Välj då en eftermiddag att prova ut skor när fötterna är naturligt svullna. Då kan du lättare känna om skorna är bekväma att ha på sig – även efter några timmar.

6. Välj bekvämlighet före utseende på brudskor!