A-linjeformad klänning

Den absolut populäraste modellen är den A-linjeformade klänningen! Det är den klassiska brudklänningsmodellen som fått sitt namn efter att klänningsformen rätt och slätt liknar bokstaven A. Modellen är figurnära runt axel- och bröstpartiet och ökar i bredd utefter midjan i en klockformad linje. Klänningsmodellen är mycket omtyckt i kombinationen spets på ovandelen och chiffong (tunt fallande tyg) på nederdelen. 

Det är en vacker klänningsmodell som dessutom passar de flesta kvinnofigurer. Att ha en underkjol till klänningen är en smaksak, men den bidrar till att ge tyget ett extra elegant fall. Fördelen med underkjol är också att man går snyggare och tyget håller sig på plats så man inte snubblar.

Ett annat tygval till en A-linje modell är duchesse/satin med sina glansiga egenskaper. Det ger en otroligt elegans om ovan och underdel är i samma tyg, nästan så nära kungligt man kan komma! A-linjemodellen påminner om empireklänningen, men till skillnad från empireklänningen är den skuren i midjan i stället. Som sagt ett säkert kort som vi på Wedding Store alltid rekommenderar våra kunder att prova.