Hur väljer du din drömklänning?

Efter ett glädjefyllt frieri börjar tankarna bli fyllda av vilken brudklänning är ens drömklänning. Hur går man tillväga? När ska man börja leta? Vad för modell önskas det? Hur sätter jag upp budgeten? Massvis med frågor lär dyka upp innan den stora dagen anländer men det är bara att andas ut. Bella, vår expert, delar med sig av 9 ovärderliga bra-att-veta-tips!

1. Fundera ut vad du gillar!

Frossa i magasin, Bröllopsmagasinet, klicka runt bland bloggar Bröllopsbloggen Sisters in Law och hemsidor, upptäck bröllopsvärlden genom sociala medier. Du kommer att se ett genomgående tema! Är dina favoriter avskalade och enkla eller fulla med spetsdetaljer och vackra öppna ryggar? Eller är det klänningar med stora kjolar och figurnära toppar? Hitta din gemensamma nämnare och visa oss dina idéer vid ditt första besök!

2. Var öppen!

Vi på Wedding Store ser dagligen blivande brudar komma in i butiken med en idé om hur de vill ha sin drömklänning. När klänningen kommer på blir det inte den där wow-upplevelsen utan drömklänningen visar sig vara något helt annat. Så håll sinnet öppet och var beredd när magkänslan slår till!

3. Analysera inte din storlek!

Vid provning av brudklänning brukar ofta storleken skilja en eller två storlekar uppåt från din normala storlek. Det låter skrämmande för många då de flesta blivande brudar absolut inte vill prova/beställa en klänning i större storlek. Målet är ofta att gå ner i storlek inför den stora dagen. Lita på oss och välj storleken som vi rekommenderar. Det är ingen annan som känner till storleken som står i klänningen, utan är bara någonting mellan dig och oss i butiken. En bra måttguide hittar ni på AbbyWaits hemsida. För storleksguide: www.bynoelle.se/storleksguide-20361379

4. Sömmerska!

Köp din aktuella storlek även om du planerar att gå ner i vikt inför den stora dagen. Det är mycket lättare för sömmerskan att sy in en klänning än att ta ut den. Ändringar och justeringar är aldrig lätta att få till snyggt om klänningen är för tight vid inprovningen. Ring oss på 040-44 81 19 om du vill boka tid hos vår fantastiska sömmerska.

5. Köp din klänning i tid!

Om din klänning inte finns på lager hos Wedding Store måste den beställas. Det kan ta alltifrån 4-8 månader tills klänningen kommer till butiken. I högsäsong (maj-aug) kan du även räkna med 4-5 veckor om klänningen behöver justeras eller ändras. Om du behöver en klänning med kortare leveranstid har vi leverantörer som Bianco Evento, Trés Chic, Tiffanys Designer Dresses med kollektionen Jessica Grace och Bliss Bridal och såklart vårt svenska märke AbbyWaits.

6. Men inte för tidigt!

Så snart förlovningen blivit av vill man börja prova klänningar! Börja med att boka en tid för en provning i butiken då lär du få en uppfattning vilken modell som passar dig bäst. Om den stora dagen är inom ett år så har du god tid att känna efter vad som känns bäst för dig. Modet och modellerna förändras och du hittar sannolikt en klänning som faller dig ännu bättre i smaken när det väl börjar närma sig. Se årets kollektion från EnzoaniMorilee by Madeline GardnerLillian WestKenneth Winston

7. Sätt en rimlig budget!

Visst känns det tråkigt att prata pengar när man ska välja sin drömklänning. Men det hjälper dig i ditt val och sparar er från obehagliga överraskningar under vägen. Kanske närmsta familjen vill hjälpa till att betala klänningen och då kan budgeten ligga lite högre. I butiken har vi olika prisklasser allt från 3000kr Bianco Evento upp till 40.000kr Randy Fenoli

8. Sätt ett tema på bröllopet!

Innan du börjar jakten på drömklänningen bestäm temat för bröllopet. Kom på några ord som beskriver ert tema och ha det med er hela vägen. Eller varför inte låta miljön där bröllopet ska hållas avspegla stilen och bli ert tema. Ska bröllopet hållas på ett slott gäller det att välja en klänning som passar för tex en slottsmiljö. Det sista man vill är att klänningen bleknar bort i miljön runt omkring sig. Lär känna våra bästa märken och hitta just din stil EnzoaniKenneth WinstonMorilee by Madeline GardnerLillian WestSincerity BridalAbbyWaitsRandy Fenoli

9. Ha en buffert för oförutsedda utgifter!

Låt oss säga att du har en budget för klänning på ca 20.000kr. Spendera då inte hela summan på klänningen utan räkna med att ändringar och justeringar hos sömmerskan tillkommer. Fundera också på om accessoarer och skor ska ingå i samma budget. Efter bröllopet kommer även en kostad för kemtvätt (ca 1500-2000kr).

För vidare fler frågor, kontakta butiken för mer information eller ring 040-44 81 19! Varmt välkommen för att besöka butiken för provning av brudklänningar. Vi har både en standard provning kostnadsfritt och VIP provning i vår Wedding Store Lounge där du kan prova brudklänningar i lugn och ro i eget rum! Mer information finner ni på våran hemsida och i butiken. Nytt i butiken är Randy Fenoli VIP provning där du kan få chansen att uppleva magin i hans klänningar. Hans senaste klänningar från Silver Springs Collection finner du här i butiken till sommaren. Det som ingår i provningen är:

? Exklusiv provning av Randy Fenolis kollektion.
? Egentid med oss i butiken utan andra kunder.
?Goodiebag med innehåll från Idodreams Ioaku Bianco Evento SPANXoch Bröllopsmagasinet
? Bubbel och tilltugg 
? Pris: 1995kr som dras av vid köp av klänning från kollektionen i butiken.

Say yes to the dress! Varmt välkomna.