Den klassiska bröllopsklänningen

Bröllopsklänningen är en av livets viktigaste klänningar och ska framhäva ditt allra vackraste jag. Wedding Stores bröllopsklänningar kommer från designers världen över som skapar drömklänningar i material som är lämpade som bröllopsklänningar. Våra bröllopsklänningar kommer både från svenska och internationella designers och håller en mycket hög standard. Materialen är noga utvalda och spetsarna är välarbetade och kommer från de stora fabrikerna som levererar tyger till de stora internationella märkena.

De flesta bröllopsklänningar är i färgen som kallas ivory (elfenbensvit) eller i olika nyanser av ivory. Det är en mjukare ton av vit som är snällare mot de olika hudtonerna och blir inte lika ”hård” som enbart vitt. Brudklänningarna kommer även i färger som är mer i pastell och mjuka pudriga färger som nude/sand, light rose, champagne och kalla toner som cloud (mjuk ljusgrå) och stone (ljusgrå med inslag av lavendel).

Satin och mikado, chiffong, tyll eller organza. Det finns otroligt många olika material att välja mellan så valet är inte bara att välja klänningsmodell utan även vilket material den ska vara tillverkad av. Några är mer vanligt förekommande än andra och valet av tyg påverkar hur du vill att klänningen ska falla och hur den rör sig när du går. Lyckligtvis har Weddings Stores stylister redan tänkt på detta och skapar alltid en provning där du guidas genom materialdjungeln. 


Den mest klassiska är bröllopsklänningar med släp. En bröllopsklänning med släp väldigt formellt medan bröllopsklänningar utan släp är mer avslappnat. Den vanligaste modellen är den omtalade a-linje formade klänningen som finns i allt från prinsess till mer följsam modell som faller fint över höften. Modellen fit and flare är en tightare modell som följer dina former vackert från midjan och ner. Sjöjungfrumodellen är något mer tight vid knäna och mycket mer volym i kjolen.

Välkommen till oss för att köpa bröllopsklänning i Malmö!