Vad ska man tänka på första gången man provar klänning?

Boka tid hos en seriös och välrenommerad butik, bra tips är att läsa igenom recensionerna på Google och sociala medier för att skapa dig en uppfattning. Butikerna runt om i landet har sin stil och sina märken så leta upp just den butiken som tilltalar just din stil och smak. Hemsidorna säger en hel del om butiken.

När det sen blir dags att besöka butiken för att prova klänningar tänk på följande:

  • var ren på huden från lotion, parfym och brun-utan-sol
  • sparsamt med smink och undvik smink på hals och dekolletage
  • ha en bra och stabil bh som ger dig stödet du behöver
  • undvik stringtrosor, det är inte så trevligt för personalen att sticka ner sina fingrar när dragkedjan ska knäppas

Innan du börjar prova kommer personalen fråga om dina önskemål och då är det bra att visa några bilder på ungefär vad du tänkt dig. Var gärna öppen för att prova modeller/stilar du inte kanske tänkt dig från början. Ha några smakråd med dig, ta inte för många för det blir ofta bara rörigt och du kanske tappar din egen åsikt om din drömklänning. En provtimme brukar räcka för att smälta alla intryck och åsikter, många vill ”sova på saken” men OM det känns 100% rätt, var inte rädd för att bestämma dig där och då! Många blivande brudar provar massor av klänningar, i massor av affärer och städer men kommer sedan ändå tillbaka till ”den där” och ångrar all sin tid, möda och ångest över valet. Man behöver vara ute i god tid och det är inte alls ovanligt att bestämma sig för klänning minst ett halvår innan. Tänk så skönt att ha valt och kunna fokusera på allt annat.

Underkläder spelar stor roll men det tar vi upp i ett annat inlägg. Men undvik den lilla stringtrosan när du ska prova brudklänningar för det är inte så trevligt för personalen att sticka ner sina fingrar för att dra upp dragkedjan.

Många klänningar har redan en inbyggd bh med kupa eller stabil korsett så var inte rädd för att ”slänga bh:n”.
Du får gärna komma sminkad men undvik smink på hals och dekolletage, var försiktig med klänningen när du tar på och av. Ha gärna håret som du nästan tänkt dig, hel/halv uppsättning eller löst. Många gånger bestämmer valet av klänning vilken frisyr som passar bäst.

Slappna av och ha roligt! Många brudar brukar känna sig lite utklädda i början men det försvinner ju mer man provar och trivs i klänningarna. Det kommer bli din dag och glitter, vackra spetsar och tyll är helt rätt om du vill ha det!

Lycka till och njut av din provning!

Lämna ett svar