Svenska prinsessornas brudklänningar

Låt oss njuta lite av våra vackra svenska kungligheters brudklänningar. I det här blogginlägget tittar vi på Kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine och prinsessan Sofia. Vilken klänning var din favorit? Vi kan inte välja, alla är lika utsökta på sitt eget sätt. Men låt oss börja med hennes kungliga höghet kronprinsessan Victoria.

Kronprinsessan Victoria
Den 10 juni 2010 gifte sig kronprinsessan Victoria med sin Daniel Westling. Kronprinsessans brudklänning designades av den svenske modedesignern Pär Engsheden. Klänningen gjordes av pärlvit dubbelsidig sidenduchesse med korta armar och en utåtvikt krage som följde den rundade ringningen. Ryggen var v-formad med klädda knappar och ett midjeskärp som knäptes i ryggen. Släpet var kantat med en bård, fäst i midjan och följde slöjans form. Släpet var nära fem meter långt. En liten fin detalj var att kronprinsessans skor var inklädda i brudklänningens tyg.


Prinsessan Madeleine
Tre år efter storasyster, den 8 juni 2013, var det dags för prinsessan Madeleine att gifta sig med Christopher O´Neill. Hon bar en brudklänning designad av italienske Valentino Garavani. Brudklänningen skapades i plisserad sidenorganza med applikationer av elfenbensfärgad Chantilly-spets. Den övre delen av livet var i spets med en djup ryggringning. Från den betonade midjan öppnade sig vertikala små veck över den vida kjolen som avslutades med ett fyra meter långt släp.


Prinsessan Sofia
Prins Carl Philip gifte sig med sin älskade Sofia Hellqvist den 13 juni år 2015. Hon bar en klassiskt kunglig brudklänning med lång ärm designad av svenska Ida Sjöstedt. Brudklänningen skapades i tre toner av vitt och tygen var crépe i helsiden som dubblerats med italiensk sidenorganza. Spetsapplikationerna var handklippta och handbroderades på brudklänningen i Ida Sjöstedts ateljé i Stockholm.


Drömmer du om ett kungligt bröllop och vill ha en brudklänning med tidlös elegans? Kom till oss så hjälper dig att hitta just den där Klänningen som gör dig till prinsessan på er stora dag. Varmt välkommen att boka tid här, i vår kalender.

Kungliga kramar från oss på Wedding Store