Kända brudklänningar genom tiderna

När kändisar, kungligheter och offentliga personer gifter sig så är det som om vi alla får följa med på bröllopet…ja det vi får se hemma från våra soffor i våra vardagsrum. I det här blogginlägget minns vi några ikoniska brudklänningar genom tiderna. Har du någon favorit? En ikonisk klänning som du vill få ser mer av? En viss stil som du drömmer om att bära själv på din bröllopsdag?

Meghan Markle
När Meghan Markle och prins Harry gifte sig i 2018, så var många spända på att se hur hennes brudklänning skulle se ut. Så länge som Meghan har varit en offentlig person, har hon även setts som en modeikon. Det var det parisiska modehuset Givenchy som sydde upp brudklänningen, utefter design från Claire Waight Keller. Det sägs att den tog mer än 3900 timmar att sy färdigt!

(Bilder lånade från: svt.se, pinterest.se, bbc.com)

Victoria Adams/ Beckham (även känd som Posh Spice från popgruppen Spice Girls)
Den 2 juli 1999 gifte sig fotbollshunken David Beckham och popartisten Victoria Adams. Brudklänningen var designad av ingen mindre än Vera Wang. Klänningen var axelbandslös, i champagnefärg och hade ett 6 meter långt släp. Dessutom bar Victoria en 18-karats guldkrona med diamanter.

(Bilder lånade från: my fashion life och Pinterest)

Prinsessan Diana
Självklart ska folkets prinsessa, Diana, vara med i det här blogginlägget. Hennes brudklänning är en av de mest ikoniska någonsin. Klänningen designades av David Emanuel, som vi kan se i TLC:s ”Say yes to the dress – UK”. Marängbakelse, är vad många beskriver klänningen som. Stora puffärmar, halsringning med fransar och oändligt många vackra detaljer. Det sägs att alla applikationer syddes på för hand…även alla 10 000 pärlor. Det 8 meter långa släpet talar folk fortfarande om idag..när tror du att någon kommer bräda det?

(Bilder lånade från: metromode.se, heinkesippe.de, thesun.co.uk)

Portia de Rossi (skådespelerska)
De flesta känner igen Portia de Rossi från sin rollfigur Nelle i Tv-serien Ally McBeal. Hennes otroligt vackra stora blonda lockiga hår skapade avundsjuka bland många. Den 16 augusti 2008 gifte hon sig med komikern och Tv-personligheten Ellen DeGeneres. Den otroligt vackra brudklänningen var designad av Zac Posen, som vi har sett mycket av i Tv-progammet ”Project Runway”. Klänningen hade en svagt rosa fyllig balkjol, djup V-ringning framtill och bar rygg. Så tänk…redan då hade trenden börjat med brudklänningar med lite färg.

(Bilder lånade från: eonline.com, pinterest.co.uk, pgscience.org)

Hos oss på Wedding Store finns en bred variation av stilar på brudklänningar. Vare sig du drömmer om att vara kunglig, bohemisk chic, minimalistisk, enkel, ”over-the-top” – så hjälper vi dig att brudklänningen som förverkligar dina drömmar.

Boka tid redan idag för din första provning!

Varmt välkomna till oss!