Bli inspirerad av filmernas värld

Något som passar året runt är att njuta av en härligt romantisk film. Temat bröllop är en klassiker som återkommer i många tolkningar. Det finns dramatiska versioner, roliga, tårdrypande, sockersöta, musikaler – ja det är bara att välja och vraka. Du drömmer kanske om ert bröllop, ni har kanske börjat prata om vilket tema ni vill ha men hittar inte riktigt rätt för er. Du har kanske en vision men märker att det är svårt att förklara för din partner. Vad sägs om att titta på en film som kan inspirera er till att hitta just ert tema?

I det här inlägget kikar vi närmare på tre filmer med olika teman och fantastiska brudklänningar.

Boho chic
Om vi säger musikal, så tror vi att de flesta tänker på ”Mamma Mia”. Kombinationen av ung kärlek, nostalgitrippar, humor, vänskap, lite drama och massvis med härlig Abba-musik, det kan bara inte gå fel. Överlag går bröllopet i temat Boho chic. En jordnära bröllopsfest i utomhusmiljö på den vackra grekiska gården, romantiska dekorationer i form av ljusslingor, girlanger av växter och udda porslin, bohemisk brudklänning och en familjär känsla.

Sophies brudklänning är en grekisk gudinna inspirerad klänning. Lätta material, vackra detaljerade spetsapplikationer.

(Bilder lånade från: pinterest.com)

High fashion
Det bröllop som Carrie först planerar i Sex and the City – the movie kan verkligen kallas för storslaget. Gästlistan ökar från 75 gäster till 200 personer och såklart kräver det en större lokal för både vigsel och bröllopsfest. Carrie fastnar för det vackra biblioteket med utsökt arkitektur och den detaljerade takmålningen. Chefredaktören på tidningen som Carrie arbetar för, vill ha henne till en artikel med brudklänningar. Scenen där vi får se Carrie på fotograferingen som modell i en mängd fantastiska brudklänningar, den är häpnadsväckande, eller hur?

Klänningen som får alla att fälla en tår är den magnifika haute couture brudklänningen från Vivianne Westwood. Klänningen kallas för ”the cloud dress” och fanns med i vinterkollektionen 2007/ 2008. Sedan designades den om något för att passa Carrie i filmen.

(Bilder lånade från: marieclaire.com, marthastewart.com)

Modern romantik
I filmtriologin, 50 shades of Grey (50 nyanser av Grey), börjar tredje filmen med bröllopet mellan Christian och Ana. En fantastisk lokal som är välfylld av dekorationer. I scenerna ser vi en otroligt detaljerad blomstervägg som bakgrund för vigselceremonin. Resten av festlokalen håller en romantisk och klassisk ton, ljusa färga, diskreta toner och stilrent.

Inför premiären av filmen var det mycket prat om hur Anas brudklänning skulle se ut, vilken designer som skulle stå bakom klänningen, skulle hon ha en storslagen klänning med stor kjol och långt släp? Det blev en utsökt figurnära klänning helt i spets och tyll. Traditionell med en modern twist, designad av den talangfulla Monique Lhuillier.

(Bilder lånade från: pinterest.com, bustle.com, racked.com)

Fler filmer kommer att komma längre fram i bloggen. Gissa på vilka det blir?

Som alltid, så är ni innerligt välkomna att boka tid för en provning. Vi har många brudklänningar i varierande stilar, priser och storlekar. Kom till oss så hjälper vi dig att hitta dina drömmars klänning!

Varma kramar från oss på Wedding Store


(Bilderna är lånade från olika sidor på Internet, främst Pinterest)